Den boulevard blijft

 Fotografie: beeldig

Sedert het verschijnen van het laatste artikel krijgt de redactie van de boulevard pers af te rekenen met tientallen lezersbrieven van wanhopige stamgasten. Ik kan jullie gerust stellen: den boulevard blijft !  Vandaag hebben wij ons samen aan tafel hebben gezet met onze huisdokter en boekhouder. De huisdokter was er enkel om ons moed in te spreken en de boekhouder om ons met de neus op de feiten te duwen. Aangezien de uitbaters van den boulevard niet aan hun proefstuk zijn in verband met werkzaamheden in de stad, zijn zij van plan maatregelen te treffen om zonder kleerscheuren uit de nieuwe golf van omlijeidingen te geraken. Zoals eerder vermeld zijn de meeste stamgasten, vooral degene die van buiten de stadspoorten komen, hun kluts kwijt. Het bos tussen de bomen is zoek, de stad verkeer(d) in staat van alarm. ( Ik heb het woordje verkeer(d) gepikt uit De Morgen, krant van woensdag 8 oktober, waarvoor dank aan de uitvinder van dit woordgebruik.)

Een eerste aanmoediging voor de stamgast is een liquide tegemoetkoming van den tap bij het vertonen van je ondergronds parkeerticket ( parking veemarkt ). Voor de mensen met ondergrondse angsten zijn er ook nog parkeerplaatsen bovengronds net voor het rusthuis st. Charles , naast het psychiatrisch ziekenhuis: de heilige familie. De mensen die van Harelbeke, Kuurne, Hulste, Tielt, Oostende …komen, raden wij aan om via het kanaal Kortrijk-Bossuyt te rijden , terugkomend via de grootste skatebowl van Europa, naast de moeilijke maar prachtige design brug over de leie. Meer uitleg kan je krijgen per email of zelfs per telefoon. Vergeet niet om je langs de kant van de weg te parkeren als je je gsm gebruikt om den boulevard op te bellen.

Een niet onbelangrijke tip : Carpooling ! Niet alleen nuttig om je te begeven naar je kantoor, waarom niet poolen met vrienden naar den boulevard in Kortrijk?  Ook fietsen en wandelschoenen kunnen voortaan weer nuttig gebruikt worden bij een bezoek aan je geliefkoosde staminee.

Hou de boulevard pers in de gaten, er verschijnen binnenkort nog beelden die je op een eenvoudige manier wegwijs maken in onze stad. In de wandelgangen van het stadhuis doet nu al de ronde dat de moedigste handelaar in Kortrijk een premie krijgt én een erestandbeeld op het afgebroken rondpunt van de Gentpoort. De eerste werken hiervoor vangen aan na de opruiming van gevallen verkeersborden.

Fotografie: beeldig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s