Atomobiel in Kortrijk

Carlo Herpoel woont en werkt in Heule. Voor Carlo is het atomium een inspiratiebron geweest voor zijn  Atomobiel. Dit knappe kunstwerk is te bezichtigen in de binnentuin van het erfgoedhuis te Kortrijk.  Ik ging het bekijken en zag mr Herpoel zweten aan het bewegingsmechanisme van de negen bollen. Fabre zou het laten doen… Een technisch staaltje latijn ( voor mij althans…), Vloekend, gedreven als een echte kunstenaar met monikkengeduld, kreeg Carlo het voor elkaar om zijn ato dan toch weer mobiel te maken. De moeite waard om even te blijven stilstaan in de prachtige locatie van het erfgoedhuis in de olv straat te Kortrijk.

Een blik naar het verleden in een hedendaags concept. Elke bol bestaat uit gerecupereerde brilglazen. Kunstig geassembleerd in een bolvorm. Moet een gigantisch werk geweest zijn. Het mooist vind ik dit werk in de regen. Elke bol verwijst naar universele thema’s, uitvergroot door de lenzen van talloze kijkers. Schitterend , één van mijn favoriete werken van de kunstwandeling in Kortrijk. Ik had geen geluk voor mijn fotoreportage. De zon scheen, het wilde maar niet regenen… Maar niettemin was het licht perfect, een staalblauwe hemel deed het nog meer schitteren. De druppels zijn voor een volgend bezoek.

 

Is dit een spoetnik of niet ?      fotografie : beeldig     

Deze installatie is nog te bezichtigen tot 13 juli in het erfgoedhuis , olv straat te Kortrijk. Vergeet niet om dit bezoek te vervolgen naar de broeltorens, alwaar Paul Vanraefelghem zijn aquatheek naar Kortrijk brengt. Wordt vervolgd…Volg de boulevard pers en ontdek pareltjes uit onze stad…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s