-K- van Kunst in Kortrijk.

Nog tot 13 juli krijg je de kans om op twaalf locaties in de Kortrijkse binnenstad creaties te gaan bekijken van Adelbert, Lucas Coeman, Stefanie Coeman, Carlo Herpoel, Clotilde Lafont-Köning, Léopoldine Roux, Paul Van Rafelghem, Nathalie Vanheule, Petra Sandra Vermeersch en Klaus Verscheure.
Tijdens een prachtige wandeling doorheen de binnenstad ontdek je heel wat verrassende kunst. De prachtige naam:  K voor het toekomstig nieuwe winkelcentrum kan eveneens gebruikt worden voor de K van Kunst in Kortrijk. Een lovenswaardig initiatief, dat zowel de gekende als minder gekende Kortrijkse kunstenaars en andere artisten uit de streek in een krachtig licht plaatst. Een hedendaagse knipoog naar de magie van expo 58.

Overal Kunst
In het kader van Expo 58. Back to the future, een initiatief van de vlaamse erfgoedcellen en ondersteund door FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw.

Urban Painting van Lepoldine Roux. Deze kunstenares zorgt voor de magische sfeer door de fonteinen in Kortrijk ( astridpark, plein, schouwburg ) te kleuren in magenta. Raadselachtige poëzie in een hedendaags gedurfd concept geven een surrealistische sfeer aan onze parken. Een speling van ondergaande zon doet de waterpartij nog meer schitteren. Een geschenk voor fotografen, schitterend voor de verwonderde wandelaar.

fotografie beeldig

Carlo Herpoel komt in een volgende post aan bod ! Deze Kortrijkse kunstenaar is te zien in de binnentuin van het Erfgoedhuis in de olv straat te kortrijk.  Ik kom binnenkort terug met een fotoreportage van zijn prachtig concept.  Blijf de boulevard pers volgen…  Klik ook hiernaast op flickr…

2 gedachten over “-K- van Kunst in Kortrijk.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s