Tweede open tafel!

Voor de tweede keer  open tafel. Een lichte spanning maakt zich meester van mij. Hoe loopt het deze keer af? De bel van den boulevard rinkelt de eerste stamgast binnen. Stipt op tijd voelt Mx zich even onwennig in de huiselijke sfeer, geen bezette barkrukken op donderdag. (woensdag én donderdag gesloten) 

Vreemd gevoel voor de anders zo grage maandag-stamgast. De tafel is feestelijk en dwingt hem bijna zijn vertrouwde plaatsje aan de toog te verlaten om vlug de beste plaatst te kiezen. Niks daarvan.  José breekt vakkundig het ijs en trakteert Mx met een fris suggestiebier van ’t vat. Op dit vroege uur krijgt hij een slaapmutske. Dit is het recentste suggestiebier van ’t vat. Ik schreef er nog niks over, want ik vind het zo’n ongelukkig gekozen naam. Met zijn 6° heeft het nochtans karakter. Het loopt fris in de keel volgens onze stamgasten.

 De tapatoren op de toog nodigt tergend uit om te smullen. Beleefd wacht Mx op de nog ontbrekende gasten. Ik ben heel blij als een half uurtje later de rest van de genodigden aanbelt. Mx is ook opgelucht. De tapatoren wordt eindelijk aangevallen.  De avond kan beginnen…

 De meeste mensen kenden elkaar niet. Lutje en Frans hadden wel vrienden mee uitgenodigd.  Nina verving haar partner en schoonzus door een ander koppel. Nina verzekerde ons dat deze mensen helemaal ok waren:)  Ze had gelijk. Philippe kwam alleen en bracht zijn verhalen mee. Marc kwam voor de tweede keer na elkaar naar de open tafel. Berrie genoot in stilte en liet het mij achteraf per mail nog eens weten ,  ( dank je wel berrie ). Ook nina kon het niet laten om heel vlug een commentje na te laten in de boulevard pers. ( scroll helemaal naar onder, nà de klik op het rode commentje:)   Stee was mijn bijzit. Een bijzit eet en drinkt gratis op de open tafel, in ruil helpt ze mijn gastvrijheid draaglijk maken.  Dank je wel Stee, je was een goeie hulp. Stee is mijn schoondochter en mama van ons eerste kleinkind: wolfje. Binnenkort een hoop foto’s op flickr. Hou het in de gaten!  Nu kan je wat mis-en-place fotootjes bekijken op flickr .  Het was heel lekker beaamden mijn genodigden. Het Aziatisch zootje van citroengras, koreander en exotische groenten werd gretig binnengeslokt. Zowel de soep met grote garnalen, portabello’s en limoenblad, als de kippenschenkeltjes met rode curry en kokos verdwenen vlugger in de maag dan het werk die ik er aan gezweet heb. Het dessert was een boulevard bréselienne. Vanille ijs met geplette studentenhaver en gesmolten chocoladepastilles. Weinig Aziatisch, maar fris na het kruidig geparfumeerde wokgerecht. Later kom ik hier nog op terug, in de categorie: lekker!!

Voor herhaling vatbaar klonk het aan tafel. De volgende open tafel zal voor september zijn. Nu is het even komkommertijd…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s