Le savoir du comptoir.

Zoek je een boomkenner of een vlekkenverwijderaar? Ben je van plan om morgen een uitstap te doen? Op zoek naar het beste hotelletje in Rome of een gastenhuis met veel boeken? Wist je dat je nierstenen kunt krijgen van te veel water te drinken? Een toog is een encyclopedie…  De kennis van mr Google verbleekt bij de schat van informatie aan de comptoir van den boulevard ! Cafébezoek is interessant voor wie zijn oren en ogen de kost geeft.  Dankzij een avondje uit in den boulevard te Kortrijk werden vandaag twee vragen beantwoord aan onze toog:

Stenen toren?

Vandaag kwamen de wandelaars binnen in den Boulevard. Zij zijn vaste stamgasten en komen altijd te voet. Gewoonlijk hebben zij hun hondje mee. Het hondje weet wat hem hier te wachten staat: een koekje van den baas ! De wandelaars leerden mij vanavond dat Zoutleeuw ooit zijn stadsrechten verloor omdat het niet groot genoeg was. Zoutleeuw is een prachtig middeleeuws oud stadje. En wist je dat er in Zoutleeuw in de kerk een prachtige sacramentstoren staat? En dat een stamgast mij achteraf een mailtje gestuurd heeft :

goedenavond Tine,
ik twijfelde over het materiaal van de sacramentstoren, ik wist alleen nog dat hij wit was: steen dus. En dus gewoon een soort altaar.  Het is inderdaad heel lang geleden dat ik er binnen geraakte!
 

 ( is dat niet sjiek dat je stamgasten nog de moeite doen om je na hun bezoek nog een interessant weetje door te mailen? Bedankt Erlinde!! )

Wat is een Dorre ?

 En wist jij dat Dormael een gehucht is van Zoutleeuw ? En dat er in Dormael een Dorre gebrouwen wordt? De wandelaars hebben dit biertje geproefd in een prachtig cafeetje gelegen in de lakenhalle van Zoutleeuw.  Hageland, tussen St Truiden en Tienen…daar ergens ligt het stadje Zoutleeuw. Wij kwamen het te weten aan den toog in den Boulevard! Zondag allen daarheen? Wij zijn in ieder geval van plan om jullie binnenkort een Dorre als suggestiebier van de maand aan te bieden.  Ik hoop dat onze bierboer een grote bottel Dorre kan leveren ? Wij gaan in ieder geval dit jaar op schoolreis naar Zoutleeuw.

Hou deze categorie in de gaten! Ben je leergierig van aard? Kom dan eens enkele uurtjes in den boulevard aan de toog zitten! Wedden dat je veel wijzer huiswaarts gaat? ( vergeet Bob niet te verleiden…)

Le savoir du comptoir…

2 gedachten over “Le savoir du comptoir.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s